Menu

Ooracupunctuur/Auriculotherapie

Ooracupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. Men spreekt ook wel van auriculotherapie. Er bestaan verbanden tussen aandoening, organen en punten op het oor.

Op de oorschelp vindt een projectie van het hele lichaam plaats, ieder orgaan, lichaamsde

el en elke functie van het lichaam staat in verbinding met een reflexzone op het oor.

Bij ooracupunctuur (auriculotherapie) worden er verblijfsnaaldjes geplaatst (of zaadjes), om de reflexzones te stimuleren, deze naaldjes blijven gemiddeld 3 weken zitten achter een klein pleistertje. Je kunt het betreffende punten zelf stimuleren door er af en toe een beetje druk op te zetten of te bewegen met het naaldje.

We gebruiken deze behandeling om de onderliggende klacht van het haar en hoofdhuidproblemen te ondersteunen, te stimuleren of te versnellen. Door een prikkel te geven aan deze punten gaat er via de huid en de zenuwbanen een signaal naar het centrale zenuwstelsel. Hiermee activeren we het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

In de meeste gevallen wordt er na 4 weken een vervolg behandeling ingepland om de reflexpunten extra te stimuleren. In overleg met u als client wordt er een behandelplan opgesteld.

Ooracupunctuur gebruiken we ter ondersteuning van de hoofdhuidbehandelingen. De behandeling wordt door alle zorgverzekeraars vergoed, mocht u aanvullend verzekerd zijn.