Menu

Scalppigmentatie

Heeft u last van kale plekken op uw hoofdhuid of dunner wordend haar? Zowel bij gedeeltelijke als volledige kaalheid kunnen we u helpen door middel van scalppigmentatie, ook wel micro haar pigmentatie genoemd. Zo hoeft u zich niet meer te schamen voor uw kale hoofdhuid. Wij helpen u uw zelfvertrouwen terug te krijgen en zorgen ervoor dat u weer met opgeheven hoofd de deur uit kunt stappen.

Wat is scalppigmentatie?

ScalppigmentatieBij scalppigmentatie worden haarstoppels op de hoofdhuid gecreëerd door middel van een innovatieve tatoeage techniek. Dit wordt gedaan met speciale pigmenten die zijn goedgekeurd en geschikt zijn voor de hoofdhuid. Voor bijvoorbeeld inhammen of een dunnere kruin kan het pigmenteren helpen om een vollere look te creëren en uw hoofdhuid minder zichtbaar maken. Bij volledige kaalheid lijkt het bovendien weer of u stoppels heeft. Kale plekjes worden mooi opgevuld met scalppigmentatie, zodat deze verdwijnen.  Daarnaast kunnen we door middel van scalppigmentatie littekens voor 80% wegwerken. Wij kunnen er dan ook voor zorgen dat het litteken dat vroeger gemaakt werd door haartransplantatie minder zichtbaar wordt.

Behandelingsduur

Om het gewenste resultaat te behalen worden er vier tot zes sessies uitgevoerd. Dit zorgt voor een optimale pigmentatie. Het resultaat is op deze manier ook mooi natuurlijk waardoor het lijkt alsof u langzaam weer uw haar terugkrijgt. Vooraf wordt er een testpigmentatie uitgevoerd om te zien wat het beste werkt voor uw huid. Hierbij worden onder andere pigmenten, keuze van de naalden en gevoeligheid van de huid bekeken. Tussen behandelingen zit een genezingsperiode van gemiddeld twee tot vier weken. De behandeling zelf doet geen pijn.

Specialist in scalppigmentatie

Doordat we ook opgeleid zijn in het lezen van huiden kunnen we onderzoeken wat het beste werkt per individu. Het onderzoeken van het huidtype, de doorbloeding en het herstelmechanisme zorgt voor een gewenst resultaat. Daarnaast is Haar door Saskia GGD-gecertificeerd en daarmee officieel bevoegd om scalppigmentatie toe te passen. U bent bij ons dan ook in goede handen als het gaat om scalppigmentatie.

Scalppigmentatie veranderen of verwijderen

Het pigment blijft perfect zitten en blijft lang goed. Dit komt doordat de hoofdhuidpigmenten niet worden afgebroken door de huid. Dit is een groot verschil met make-up. Afhankelijk van uw huidtype en levensstijl kan de pigmentatie lichtelijk vervagen, tussen de twee en vier jaar later. Dit kan echter simpel worden bijgewerkt. Wij adviseren u om de pigmentatie ieder jaar bij te werken om een optimaal resultaat te behouden. Bij verkleuring van het haar kan de kleur ook worden aangepast of afgezwakt worden door middel van een laser. Het is zelfs mogelijk de scalppigmentatie in zijn geheel te verwijderen door middel van een laserbehandeling.

Scalppigmentatie bij Haar door Saskia

Wilt u af van kale plekken, inhammen of een steeds dunner wordende kruin? Dan is de scalppigmentatie van Haar door Saskia de uitgelezen mogelijkheid. Op een zorgvuldige en professionele manier wordt een optimaal resultaat gehaald. Maak online een afspraak voor een intakegesprek of neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.