Menu

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Dunner wordend haar en kale plekken door haaruitval is bij zowel mannen als vrouwen een vervelend probleem. Erfelijkheid, spanning, stress, een ongezonde levensstijl en een chemo zijn hier belangrijke oorzaken van. Als de haaruitval zich nog niet volledig doorgezet heeft, kan het gestopt worden. Ook als de haaruitval zich doorgezet heeft, kunnen we u bijstaan met haarwerken. Bij Haar door Saskia bieden we verschillende hoofdhuidbehandelingen aan die onder de verzekering/vergoeding kunnen vallen. We vertellen u er meer over.

Behandelingen die voor een vergoeding in aanmerking komen

Voor het creëren van meer volume, het haar verlengen en opvullen en haarwerken/pruiken is Haar door Saskia GGD-gecertificeerd. Deze hoofdhuidbehandelingen worden door een dermaconsulent uitgevoerd en ze vallen onder de natuurgeneeskunde of alternatieve geneeswijze. Als u in aanmerking komt voor een verwijsbrief van uw specialist, dan vallen bovenstaande onderdelen in uw basisvergoeding en eventuele aanvullende verzekering. Contacteer uw zorgverzekeraar om te vragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding en wat u hiervoor moet doen. Ook wij kunnen u hierover adviseren. Over de inhoud van de behandelingen gaan we kort in. Op de website kunt u hier nog veel meer over lezen.

Inhoud behandelingen die voor vergoeding in aanmerking komen

Het creëren van meer lengte en volume wordt gedaan met behulp van hairextensions. Hiermee kunnen we kalende plekken verbergen, dunner wordend haar opvullen en haaruitval opvangen. Bij hairextensions zijn vele combinaties mogelijk, zodat het altijd natuurlijk oogt en mooi aansluit bij het bestaande haar. Ook kunnen we micro haar pigmentatie toepassen. Hierbij worden kleine haarstoppels gecreëerd door pigmenten op de hoofdhuid te zetten. Zo wordt de hoofdhuid minder zichtbaar gemaakt en kunnen kale plekken verdwijnen. Bij veel haaruitval kunnen we ook overgaan tot een echt haar pruik of haarstuk, maar we kunnen ook een behandeling uitvoeren om de haaruitval te stoppen of onderdrukken. Dit is afhankelijk van het soort haaruitval.

Contacteer ons

Heeft u een verwijsbrief van uw specialist? Dan vallen haar opvullen, haar verlengen, haar volume en haarwerken/pruiken in uw basisvergoeding en eventuele aanvullende verzekering (houd rekening met uw eigen risico). Heeft u meer informatie nodig over de verschillende vergoedingen? Neem dan gerust contact met ons op.