Menu

Verzuring: het hoofdhuidprobleem

De meeste mensen doen veel moeite om er zo lang mogelijk goed uit te zien. De haren krijgen dan ook de nodige aandacht. Maar wist u dat een gezonde hoofdhuid de basis is voor gezond en stevig haar? Het is dus erg belangrijk om voldoende aandacht aan de hoofdhuid te besteden, maar dit wordt vaak vergeten. Het gevolg: verzuring. We vertellen u alles over de oorzaak, de gevolgen en de behandelmethode, zodat u kunt genieten van glanzend en sterk haar.

Het ontstaan en de gevolgen van verzuring

Gezond leven is van essentieel belang voor sterk en glanzend haar. Haren hebben namelijk mineralen nodig om te kunnen groeien en mineralen houden daarnaast het zuurgehalte in ons lichaam in balans. Dit doet het lichaam door de zuren uit te scheiden via de urine, transpiratie en de huid.

Als gevolg van ongezonde voeding, een druk leven, stress, medicatie, te weinig ontspanning of een niet verwerkte emotie kan er in het lichaam een tekort aan mineralen ontstaan. Hierdoor kunnen de zuren in het lichaam niet voldoende geneutraliseerd worden, waardoor ze ophopen. Zodra er in het lichaam meer zuren zijn dan mineralen is er sprake van verzuring. Het overtollig zuur heeft huid- en haarproblemen tot gevolg. Haaruitval, roos en een jeukende hoofdhuid zijn hier voorbeelden van.

Ontzuringsprogramma

De kans op verzuring is het kleinst wanneer u gezond leeft, al heeft u hier soms niet altijd invloed op. Bij voldoende vitamines en mineralen is het lichaam goed in staat om zelfstandig het zuurgehalte in balans te houden. Als het lichaam en daarmee ook de hoofdhuid toch verzuurd is, kunnen we bij Haar door Saskia uw hoofdhuid- en haarproblemen behandelen. Met behulp van een druppeltje bloed kunnen we de oorzaak van de problemen vaststellen, waarna met speciale producten de hoofdhuid- en haarproblemen kunnen worden behandeld. Het ontzuringsprogramma wordt op uw persoonlijke situatie afgestemd. Om de 3-6 weken krijgt u een controle waarbij al in de eerste controle zichtbare resultaten kunnen worden waargenomen.

De hairreset producten van Vicopura

Om in het ontzuringsprogramma uw hoofdhuid- en haarproblemen te kunnen behandelen, werken we uitsluitend met hairreset producten van Vicopura. In deze producten worden alleen hoogwaardige grondstoffen gebruikt die de hoofdhuid in de dagelijkse grondfunctie ondersteunt: de uitscheiding. De producten worden door alle huidtypen zeer goed verdragen en geschikt voor de verzorging van de veeleisende, gevoelige en snel geïrriteerde huid. Met deze producten zijn we in staat uw hoofdhuid- en haarproblemen goed te kunnen behandelen.

Laat uzelf behandelen

Een gezonde hoofdhuid is soepel, licht roze van kleur en er zijn geen schilfertjes zichtbaar. U heeft dan ook geen last van jeuk of roodhuid. Ervaart u problemen of twijfelt u over de gezondheid van uw hoofdhuid? Laat uw hoofdhuid- en haarproblemen dan bij Haar door Saskia analyseren en behandelen. We geven u een deskundig advies en doen er alles aan om uw haar weer mooi te krijgen. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak direct een afspraak.