Menu

Chemokuur

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als er geen verlies van hoofdhaar optreedt tijdens de chemokuur kunnen wij uw haar toch gewoon van een kleurtje voorzien. Wij gebruiken namelijk een natuurlijke plantenkleuring. Als er wel verlies van hoofdhaar optreedt voel je je misschien iets beter als je een pruik draagt zodat anderen het niet kunnen zien. Wij willen u graag helpen vanaf het haarverlies tot en met het terug groeien van het eigen haar!

U maakt een afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Heeft u een goed gevoel bij ons dan gaan we de haarwerken bestellen die speciaal op uw wensen zijn afgestemd en maken we een vervolg afspraak om de haarwerken te passen. Als het moment daar is als u uw haar verliest dan belt u ons en zetten wij het haarwerk op en knippen we het model. Dan komt u twee weken later bij ons terug en bespreken we hoe het gaat. Zit de pruik goed? Is het model naar tevredenheid of moet er nog wat geknipt worden? Lukt het met het opzetten? Tevens geven wij u een hoofdhuidbehandeling met heerlijke massage. Zolang u het haarwerk draagt kunt u deze behandeling elke maand kostenloos bij ons laten doen. Even lekker zelf ontspannen en wij kijken of u nog steeds helemaal tevreden bent over het haarwerk. Zodra het haar weer begint te groeien knippen wij dat bij omdat het niet mooi is als het onder het haarwerk uit komt. Bent u zover dat u het haarwerk af kunt doen, dan willen we hier graag in begeleiden.

Droge huid en nagelproblemen tijdens en na een chemokuur

Verandering van de huid en nagels vormen een veel voorkomende bijwerking van bepaalde soorten chemotherapie. Omdat de celgroei door de medicijnen wordt verstoord kunnen klachten optreden zoals: droge en gevoelige huid, huidveranderingen zoals een bleke en vale kleur, verkleuring van de huid of bloedvaten, afbladderen of afbrokkelen van nagels, droge en zachte nagels. Pukkeltjes of verkleuring van de aderen.

Een droge huid kan behandeld worden met een goede crème of zalf. Zonnebaden of het gebruik van de zonnebank wordt afgeraden. Er zijn mogelijkheden om make-up te gebruiken en nagelharder. Als de klachten aanhouden of verergeren is het goed om contact op te nemen met de oncologieverpleegkundige.

Tips:

  • Laat jezelf soms eens goed verwennen of neem een lauw warm (niet te hete en lange) douche of bad om je te ontspannen.
  • Smeer je dan in met een crème of zalf tegen een droge huid
  • Wees voorzichtig met de zon en zorg dat je goede crème met een hoge beschermingsfactor gebruikt. Deze hoeven niet altijd duur te zijn
  • Ontsmettende zeep is aan te raden bij wondjes of pukkeltjes.
  • Gebruik een nagelharder om je nagels te versterken en afbrokkelen te voorkomen.