Menu

PPD-Vrije haarkleuring

Allergische reactie

De reactie die kan ontstaan wanneer je allergisch bent voor PPD zijn: jeuk, zwelling, roodheid, blaren en infecties aan de lymfeklieren. De klachten kunnen weken tot maanden aanhouden. Vooral bij hevige reacties zoals zwelling van het gezicht, en dus het keelgebied, is voorzichtigheid geboden. Er bestaat geen pil of dergelijke om een reactie te voorkomen. De enige manier om niet te reageren is door deze producten te vermijden.

Je bent allergisch voor p-phenylenediamine: wat nu?

Als uw huid in aanraking komt met p-phenylenediamine (PPD genoemd), dan kunt u eczeem krijgen. U moet dus zorgen dat u zo min mogelijk in contact komt met PPD. Allergie voor PPD betekent dat u allergisch bent voor bepaalde kleurstoffen. Enkele voorbeelden van deze kleurstoffen zijn: p-aminophenol, m-aminophenol, nitro-p-phenylenediamine, n-phenyl-p-phenylenediamine (para-aminophenylamine), toluene-2,5-diamine (sulfate).Er wordt vaak gezegd dat verf vrij is van PPD maar vaak zit er een toevoeging in van een ander stofje wat dezelfde reactie veroorzaakt. Soms gaat het even goed maar niet lang. Wanneer u eenmaal een allergie hebt ontwikkeld zult u bij elk volgend contact met de stof waar u allergisch voor bent een allergische reactie krijgen. Om een reactie te voorkomen moet u dus het contact met deze verbinding én aanverwante stoffen vermijden.

Een plantaardige kleuring of groene haarverf?

Wat is plantaardige kleuring of groene haarverf en waar bestaat dat uit?

De kleurstoffen worden gewonnen uit onderdelen van o.a. bloemen, bomen, vruchten en planten die worden gedroogd en tot poeder worden fijngemalen. Hop, goudsbloem, koffie, uien schillen, blauw hout, tarwe, kaneel, vlierbessen, hazelnoot en berkenbast worden veel gebruikt.De kleur blijf tussen de 6-8 weken in het haar zitten en door het wassen slijt de kleur er langzaam uit. Er ontstaat geen lelijke uitgroei zoals bij een chemische haarkleuring. Integendeel: bij een niet afwijkende haarkleur is de uitgroei zacht.Je kunt het haar niet lichter kleuren, het is zonder ammonia of waterstofperoxide. Het resultaat is niet geheel grijsdekkend want plantaardige haarkleuring is transparant. Uw eigen haarkleur komt er doorheen maar met een kleurnuance, net als een aquarel en dat maakt het natuurlijk effect. Echter, door regelmatig te kleuren wordt de kleur dieper en intenser.

Voor wie is de plantaardige haarkleuring geschikt?

Voor iedereen die de eigen haarkleur wil verlevendigen zonder de nadelige bij-effecten. Voor vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven. Vrouwen die allergisch zijn (geworden) voor chemische kleuring maar ook voor vrouwen die bewust leven en een natuurlijke oplossing zoeken voor het kleuren van hun haar.Wij hebben 2 soorten kleuringen zonder PPD: 100% natuurlijk en chemische variant. Beiden hebben ongeveer de zelfde werking. In de salon kunnen we hier een persoonlijk advies in geven. Onze kleuringen zijn ook zeer geschikt voor tijdens of na een chemotherapie en bij het gebruik van een icecap.