Menu

Dermaconsulente

Saskia Vogels heeft een 4 jarige medische HBO – opleiding tot Dermaconsulente gevolgd. Daarmee is zij één van de handvol dermaconsulenten in Nederland. Een dermaconsulente houdt zich bezig met onderzoek naar de oorzaak en aanpak van haarproblemen, waaronder alopecia’s, (haaruitval), afwijkende haargroei en vormen van vergroeiingen in het haar waardoor het eventueel kan afbreken.

Ook heeft zij een behandelmethode om de gevolgen van huidproblemen zoals psoriasis en soborroïs eczeem te verminderen en draaglijker te maken (bijv. jeuk en schilfering verminderen, kortom de huid rustiger te maken). Deze opleiding heeft zij aangevuld met diverse andere opleidingen voor natuurlijk haarherstel.

Heeft u ook nog andere lichamelijke klachten dan haar- of hoofdhuidproblemen? Saskia is inmiddels ook gediplomeerd Dermaconsulente en Dermatherapeut.

Behalve diverse kappersdiploma’s en specialisaties, heb ik met goed resultaat onderstaande studies doorlopen die net een stukje verder gaan. Dit om meer te begrijpen van het menselijk lichaam; “hoofdhuidproblemen kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van o.a. een darmstoornis!”

Dermaconsulent (medische HBO opleiding), in 2011 geslaagd voor alle modules en een uitmuntend werkstuk over Eczeem.
Dermatherapeut (natuurgeneeskunde), in november 2014 geslaagd. Gespecialiseerd op haar- en hoofdhuidgebied.
Microscopie, van toepassing bij een haarwortelonderzoek.
Ontzuring van de hoofdhuid en het lichaam.
Medische Basiskennis; onlangs geslaagd.
Momenteel volgt Saskia een studie in chinese geneeskunde.