Menu

Scalp / Hoofdhuid pigmentatie

Geen zichtbaar kaal hoofd meer!

Schaamt u zich voor uw kale hoofdhuid bijvoorbeeld bij dunner wordend haar? Heeft u kale plekken, plaatselijk haarverlies, alopecia of littekens van haartransplantatie? Zelfs bij gedeeltelijke of volledige kaalheid, zowel bij mannen als bij vrouwen, kunnen wij er voor zorgen dat u zich weer zekerder en vrijer voelt door scalppigmentatie.

Wat is scalppigmentatie?

Scalppigmentatie, ook wel hoofdhuidpigmentatie genoemd, is het pigmenteren en creëren van haarstoppels op de hoofdhuid door middel van een nieuwe innovatieve tatoeage techniek. Hiervoor gebruiken we speciale goedgekeurde pigmenten die geschikt zijn voor de hoofdhuid.

Deze techniek kan worden gebruikt bij gedeeltelijke en zelfs bij volledige kaalheid. Het verhult het kaal/dunner wordend gebied op de hoofdhuid. (Denk aan inhammetjes en dunnere kruin) Bij dunner wordend haar creëer je weer een vollere look en bij kaalheid lijkt het of u weer stoppels heeft.

Bij dames die het haar vaak strak naar achter dragen, bij afro-haar of vlechten, kan er bij de slapen kaalheid ontstaan. Ook dit kunnen we mooi opvullen met scalppigmentatie.

Over de behandeling. Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. Als je huid heel gevoelig is kan er vooraf een laagje Emla verdovingscrème worden aangebracht; dit maakt de behandeling nagenoeg gevoelloos. Deze moet je zelf halen bij de huisarts.

Hoe lang duurt de behandeling?

Voor het beste resultaat wordt de behandeling in 4 tot 6 sessies uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een mooi natuurlijk resultaat en lijkt het alsof je je haar langzaam weer terug krijgt. Tussen de behandelingen zit een genezingstijd van gemiddeld 2 tot 4 weken.

Prijs op aanvraag

De prijs is afhankelijk van de tijd die de behandeling nodig heeft en de graad van perfectie die de client wil bereiken.

Een testpigmentatie houdt in dat we uw wensen bespreken, uitleg geven en vragen te beantwoorden, foto’s maken, een behandelplan op stellen en een testgebied pigmenteren. De pigmentatie van dit testgebied gebruiken we om te kijken wat voor u het beste geschikt is. We kijken onder andere naar de pigmenten, keuze van de naalden en de gevoeligheid van de huid. Na 2 tot 3 weken komt u terug voor het resultaat en de behandeling voort te zetten

Voor de intake inclusief testgebied reserveren wij een uur. De kosten hiervoor bedragen € 150,-.

Waarom bij HAAR door Saskia

Onze pigmentiste Saskia is opgeleid door Alec Kurz. Alec Kurz heeft deze techniek ontwikkeld en verfijnd. Deze specialistische techniek, MHP Micro Haar Pigmentatie, wordt wereldwijd toegepast.

Saskia is ook opgeleid om de huid te lezen. Ze onderzoekt het huidtype en de doorbloeding. Ook kijkt ze, door middel van een testgebied, hoe de gesteldheid is van je eigen afweersysteem en herstel mechanisme.

Het kan zijn dat je huid niet geschikt is voor deze techniek wat we dan ook in alle eerlijkheid zullen bespreken. Het zou kunnen dat de huid in een slechte conditie is en eerst behandeld moet worden alvorens de pigmentatie kan plaatsvinden. Een goede conditie van de huid bevordert het genezingsproces en draagt bij aan het behalen van het gewenste resultaat.

HAAR door Saskia is GGD gecertificeerd om de behandeling te mogen toepassen.

Saskia zelf is ook natuurgeneeskundige en dermaconsulent; ze weet alles op het gebied van de huid en huidproblemen.

Hoofhuidpigmentatie verwijderen of veranderen

Onze hoofdhuidpigmenten worden niet in de huid afgebroken. Eenmaal ingebracht blijft het pigment perfect in de huid aanwezig, in tegenstelling met permanente make-up wat vervaagt of verkleurt. Afhankelijk van uw huidtype en uw levensstijl kan de pigmentatie lichtelijk vervagen tussen de 2 en 4 jaar maar dit kan eenvoudig bijgewerkt worden.

Ook bij verkleuring van uw eigen haar, bijvoorbeeld bij het grijzer worden, kunnen we de kleur aanpassen of afzwakken met de laser. Mocht het dunner wordend gebied groter worden dan kunnen we dit ook altijd weer bijwerken.

De hoofdhuidpigmentatie kan ook geheel verwijderd worden door laserbehandeling.

MRI

Onze hoofdhuidpigmenten zijn radiancy free en kunnen zonder problemen worden gescand.

Scalppigmentatie

  • Geen dunne inkijk meer
  • Geen kale plekken meer
  • Geen zichtbare littekens
  • Het haar lijkt voller
  • Hoofdhuid is minder zichtbaar
  • Miriam is gediplomeerd pigmentiste
  • Vergunning GGD
  • Door GGD goedgekeurde pigmenten