Menu

Haarwortel analyse

Een haarwortelonderzoek wordt meestal alleen gedaan als de conditie van de hoofdhuid goed is, maar er is toch sprake van een haarprobleem.

Een gezonde hoofdhuid is immers de basis voor gezond haar. Een haarwortel analyse kan wel gemaakt worden als de conditie van de hoofdhuid niet optimaal is, maar meestal verdwijnen haarproblemen als de conditie van de hoofdhuid goed is.

Hoe werkt een haarwortelonderzoek?

Eerst vragen we u, in een speciale onderzoeksruimte, een vragenlijst in te vullen over uw gezondheid, eetpatroon, etc.

Bij een haarwortelanalyse worden ongeveer 20 haarwortels onder de microscoop bekeken.

Hierbij wordt o.a. gelet op:

  • De verhouding tussen gezonde en afgestorven haren
  • Hoe de haren zijn afgestorven
  • De groeisnelheid van de haren (erfelijke kaalheid)
  • Aantasting van de haarwortels door melkzuur (stress)
  • Of de haren voldoende voedingsstoffen krijgen

Met een haarwortelonderzoek krijg je zekerheid over de oorzaak van bijvoorbeeld haaruitval. Hierna kunnen we samen met u een behandelplan opstellen. Dit houdt in: een voedingsadvies, massage en/of behandeling met medische apparatuur om de conditie van de huid te verbeteren, ontzuren van hoofdhuid en/of lichaam en een productadvies voor thuisgebruik zoals shampoo’s, lotions, oliën etc. Bovendien kan met een vervolgonderzoek aangetoond worden dat de geadviseerde behandeling ook echt werkt. Als de haren bijvoorbeeld te snel groeien (erfelijke kaalheid), dan kunnen wij aan de haarwortels laten zien dat de lotion die de haargroei remt, ook echt effectief is.