Menu

Hoofdhuid analyse

Mooi en gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid.

Wanneer de hoofdhuid goed functioneert kan je dit aan het haar zien. Je kunt het groeien van het haar vergelijken met het groeien van een boom. Als een boom goed wil groeien en stevig wil staan, dan heeft het een stevige ondergrond nodig. Daarnaast moet de ondergrond goed gevoed worden met voldoende (niet te veel en niet te weinig) vocht en moet het goede grondstoffen bevatten. Wanneer dit niet het geval is, dan zal de boom omvallen. Zo is het ook met de hoofdhuid. Je haar reinigen met de juiste shampoo is zeer belangrijk maar niet voldoende als je hoofdhuid niet goed functioneert. Een aangepaste etherische olie zorgt voor een goede doorbloeding en een hoofdhuidlotion zorgt voor het reguleren van de talgklieren. Zo is de basis voor gezond en stevig haar gelegd.

De meeste mensen doen veel moeite om er zo lang mogelijk goed uit te zien. Ze spenderen veel tijd aan huidverzorging en make-up. Ook de haren krijgen de nodige aandacht maar de hoofdhuid wordt vaak vergeten. En dat is nu net het belangrijkste om mooi haar te krijgen.

Hoe kan je er nu achter komen of je een gezonde hoofdhuid hebt?

Gezonde hoofdhuid is soepel, licht roze van kleur en er zijn geen schilfertjes zichtbaar. Je hebt dan ook geen last van jeuk of roodheid en je hoeft je haar maar 2 x per week te wassen voor ze te vet worden.

Wil je zeker weten dat je hoofdhuid gezond is, dan kan je dit bij ons laten testen.