Menu

Haaruitval

Haaruitval komt bij iedereen voor. Elke dag verliezen we tussen de zeventig en honderd haren, en daar is niks mis mee. Pas wanneer u meer dan honderd haren per dag verliest, is er meer aan de hand. Wanneer u tijdig wilt ingrijpen, kunnen we bij Haar door Saskia helpen om de haaruitval tegen te gaan en eventueel een oplossing bieden om de startende haaruitval te verbergen. Zo kunt u ondanks het haarverlies toch een mooi kapsel vol volume behouden.

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval

Als u last van haarverlies heeft, moet u eerst weten hoe dat precies komt, maar dit is niet altijd gemakkelijk te achterhalen. Haaruitval kan lang sluimeren en dan plots doorzetten. Dat maakt het moeilijk om de ware oorzaak te achterhalen. De meest voorkomende vorm van haaruitval is erfelijke haaruitval. Door een genetische fout reageren haarcellen overgevoelig op het mannelijke hormoon testosteron, waardoor ze afsterven en het haar langzaam fijner wordt. Daarnaast kunnen spanningen en stressvolle gebeurtenissen voor haarverlies zorgen. Door stresshormonen stijgt de testosteronspiegel wat de erfelijke haaruitval versterkt. Ook een ongezonde levensstijl en het volgen van een dieet hebben invloed op haaruitval. Haren hebben voedingsstoffen als vitaminen en mineralen nodig om te groeien. Door een ongezonde levensstijl of een dieet kunnen tekorten aan ijzer, zink en vitamine B ontstaan.

Oplossingen tegen haaruitval

Als de haaruitval zich nog niet volledig doorgezet heeft, kan het gestopt worden. Hoe vroeger u er dus bij bent, hoe beter. Als de schade te groot is, is het moeilijker of zelfs onmogelijk om er nog iets aan te doen. Omdat spanningen en een ongezond voedingspatroon de haaruitval stimuleren is het belangrijk om regelmatig te ontspannen, gezond te eten en veel water. De juiste voedingssupplementen kunnen hierbij een handje helpen. Vaak is een goede hoofdhuidverzorging nodig. In onze salon kunnen wij door middel van een haarwortelanalyse of bloedanalyse achterhalen wat de specifieke oorzaak is. We kijken naar de gezondheid van uw haren en hoofdhuid en stemmen een mogelijke behandeling hierop af. Uitwendige hoofdverzorging kan de haren opnieuw gezonder, sterker en dikker maken. Haar door Saskia biedt natuurlijke verzorgingsproducten en haarmiddelen aan die uw haaruitval kunnen tegengaan. Voorwaarde is wel dat er nog genoeg haarcellen zijn.Er is niet voor alles een oplossing, maar wij proberen de haaruitval zoveel mogelijk terug te dringen.

Haarverlenging

Een andere optie om dunner wordend haar te bestrijden is het toepassen van haarverlenging. Bij Haar door Saskia hebben we een ruim aanbod aan extensions van Great Lenghts, waarmee we haarstukjes toevoegen die nauwelijks te onderscheiden zijn van uw eigen haar. Dit kan ook boven op het hoofd geplaatst worden. Zo wordt dunner wordend haar verborgen en behoudt u een mooie volle bos met haar. Ook kunnen wij met behulp van scalppigmentatie de hoofdhuid bedekken om weer een vollere look te creëren.

Hulp bij haaruitval?

Wilt u graag hulp bij beginnende haaruitval? Dan staan we bij Haar door Saskia voor u klaar. We gaan op zoek naar de oorzaken en helpen met een oplossing tegen dit vervelende probleem. Zo helpen we u aan een kapsel met volume en kunt u met een vertrouwd gevoel de deur uit. Voor zorgverzekeringen vallen wij onder de natuurgeneeskunde, waardoor onze behandelingen vanuit de aanvullende verzekering ‘alternatieve geneeswijze kan worden vergoed. Heeft u vragen of wilt u informatie over onze behandeling? Neem dan gerust contact op, of maak een afspraak. Wij staan voor u klaar!