Menu

Wat kunnen we voor u betekenen bij chemotherapie?

Een bekende bijwerking van chemotherapie is haaruitval. Dat komt omdat haarvormende cellen beschadigd raken tijdens de therapie. Hierdoor wordt er minder of geen nieuw haar gemaakt. Het haar wordt vervolgens dunner, breekt snel af of valt uit. Als er geen haarverlies optreedt tijdens de chemokuur of juist wel haarverlies ontstaat, kunnen we u bij Haar door Saskia op verschillende manieren bijstaan, zodat u toch zelfverzekerd over straat kunt met mooi haar.

Geen verlies van hoofdhaar

Als er geen verlies van hoofdhaar optreedt tijdens de chemokuur, kunnen we uw haar tijdens de chemo toch gewoon van een kleurtje voorzien met een natuurlijke plantenkleuring die niet schadelijk is voor uw kostbare haar. Op het moment dat het haar dunner wordt maar de haaruitval nog niet volledig doorgezet heeft, kunnen we haarverlenging op uw haar toepassen. Er worden dan haarstukjes aan de dunne plaatsen op het hoofd toegevoegd die nauwelijks te onderscheiden zijn van uw eigen haar. Zo wordt dunner wordend haar verborgen en behoudt u een mooie volle bos met haar.

Haaruitval: wat nu?

Als gevolg van de chemotherapie kan haaruitval ontstaan. Dit is een grote inbreuk op het zelfvertrouwen en wij begrijpen dat u dan wellicht liever een pruik draagt. Daarom helpen we u graag vanaf het moment dat het haarverlies doorzet tot en met het terug groeien van het eigen haar. Wij bieden haarwerken die speciaal op uw wensen worden afgestemd. Omdat we deels werken uit een voorraad kunnen we direct iets passen en laten zien. Daarbij hebben we ook een grote collectie aan mutsjes en sjaaltjes.

Als het moment dat het haarverlies doorzet daar is, zetten wij het haarwerk op en knippen het in model. Bij elke pruik geven wij een gratis verzorgingsset zodat u het haarwerk met een shampoo, balsem, conditioneerspray en een borstel mooi kunt houden. Ook krijgt u een opzethoofd waarop u het haarwerk kunt plaatsen wanneer u deze niet draagt. U kunt ook altijd bij ons terecht om de pruik en het model ervan te laten controleren. Tevens geven wij u, zolang u uw haarwerk draagt, elke maand kosteloos een hoofdhuidbehandeling met een heerlijke massage om even lekker te kunnen ontspannen.

Een haarwerk in iedere prijsklasse 

Omdat een pruik voor iedereen mogelijk moet kunnen zijn, is een levering bij Haar door Saskia al mogelijk vanaf de basisverzekering. We hebben diverse standaard ‘echt haar pruiken’ die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Deze pruiken beschikken over ‘virgin hair’, wat betekent dat het puur natuur is. Het is onbewerkt, niet gekleurd en niet gepermanent. In een intakegesprek worden al uw persoonlijke wensen nauwkeurig besproken. Denk hierbij aan de haarlengte, krulsterkte en haarkleur. Als alles naar wens is uitgekozen wordt alles op alles gezet om in uw wensen te kunnen voorzien. Zo heeft u het allermooiste haar dat bij u past, zodat u zoveel mogelijk uzelf kunt zijn.

Nazorg

Nazorg vinden wij erg belangrijk. Zodra het eigen haar weer begint te groeien, knippen wij dit bij omdat het niet mooi is als het onder het haarwerk uit komt. Als u eenmaal zover bent dat u het haarwerk af kunt doen, dan begeleiden we u hierin graag. Zodra het eigen haar weer behandelbaar is, zorgen wij er met een juist advies en verschillende knipbeurten voor dat u weer een kapsel krijgt waar u blij van wordt. Vanaf het moment dat u dunner wordend haar krijgt tot en met het moment dat uw eigen haar terug groeit, helpen we u graag. Wilt u de mogelijkheden eens met ons bespreken? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.